Select your language

Stakleni Mozaik

Zašto odabrati stakleni mozaik kao završni materijal?

Kada je u pitanju dizajniranje prelijepog bazena, vrlo je bitan izbor pravih materijala.


Estetska privlačnost bazena se značajno poboljšava odabirom visokokvalitetnih obloga koje ne samo da izgledaju lijepo, već su i izdržljive i funkcionalne. Uz mnogobrojne kolekcije mogućnosti dizajna su beskrajne, uz pravu kombinaciju Vaš bazen može postati umjetničko djelo. Mi smo ekskluzivni zastupnici za Hisbalit, brend koji postavlja standard u evropi svojim prefinjenim dizajnom, neuporedivom izradom i posvećenošću inovacijama, Njihove pločice nude Vam širok spektar boja, tekstura, oblika i uzoraka, što Vam omogućava da kreirate prilagođeni dizajn koji savršeno odgovara Vašoj viziji. Bez obzira da li preferirate savremeni ili tradicionalniji izgled, 
U ovom članku odlučili smo da Vam predstavimo 5 razloga zašto izabrati mozaične pločice.


5 razloga zašto odabrati stakleni mozaik


Izdržljivost

Kada je reč o oblaganju bazena, izdržljivost je od suštinske važnosti. Stakleni mozaik je napravljen od visokokvalitetnih materijala koji su posebno konstruisani da izdrže teške uslove bazenskog okruženja, za razliku od drugih materijala koji mogu vremenom pokazi znakove starosti(odljepljivanje linera, pukotine, gubitak boje i sl.). Pločice su otporne na sve vrste kiselina, UV zračenja, ekstremne temperature, zadržavajući svoju originalnu ljepotu, strukturnu i oblik tokom godina što ih predstavlja idealnim izborom za klime poput naše u kojima imamo velike temperaturne promjene tokom dana. Dodatno, neporozno staklo sprječava rast algi, što olakšava održavanje bazena.


Sigurnost

Jedan od aspekata koji uvijek treba biti prioritet prilikom dizajniranja bazena. Hisbalit razumije ovu brigu i tokom razvijanja pločica, dodatan fokus je uvijek bio na sigurnost, bez gubitka na estetici. Njihove bazenske pločice imaju svojstva protivkliznosti, pružajući odlično prianjanje čak i kada su mokre. To značajno smanjuje rizik od nesreća i obezbeđuje bezbrižno iskustvo plivanja za sve.


Lakoća održavanja

Pločice su lake za čišćenje i održavanje, U poređenju sa drugim materijalima mnogo manje napora se zahtijeva da budu u svom najboljem izdanju, što znači da više vremena provodite uživajući u svom bazenu umjesto čišćenja. Takođe, kao što smo rekli i ranije, samo staklo je otporno na formiranje algi, ovo isto važi i za formiranje fleka, tako da ne morate brinuti o tome ili gubitku boje tokom godina. 


Estetika

Unikatan izgled i osjećaj luksuza kakav ne mogu nadmašiti drugi materijali, način na koji se svjetlost odbija od stakla stvara istinito magične trenutke, posebno tokom noći kada je bazen osvjetljen. 


Personalizacija

Sada prelazimo na najzanimljiviji dio, a to je da ukoliko želite možete imati proizvod koji je po narudžbi napravljen za Vas, bilo da želite kombinovati pločice iz više različitih kolekcija, ili želite naručiti dizajn koji samo vi imate, izbor je isključivo na Vama. Ovaj personalni aspekt pločica Vam omogućava da bazen savršeno uklopite sa ostatkom dvorišta, odabirom različitih boja pločice, koje ujedno imaju uticaj i na boju vode.


Zaključak

Mozaične pločice su odličan izbor za završnu obradu bazena. Ukratko, nude izdržljivost, lakoću održavanja, estetsku privlačnost i ekološku prihvatljivost i mogu povećati vrijednost Vaše nekretnine. Stoga, ako tražite način da poboljšate ljepotu vašeg bazenskog prostora, a istovremeno uštedite na dugim stazama, razmislite o korištenju staklenih mozaičnih pločica za Vaš budući projekat. Sa jedinstvenim izgledom i dugotrajnim kvalitetom, sigurno ćete uživati u svom bazenu godinama koje dolaze!

Naši najpopularniji modeli

Kolekcija Niebla

Mozaik pločica za bazen cara hisbalit

CARA

stakleni mozaik mar hisbalit

MAR

plocice za bazene mozaik

CARIBE

bazenski mozaik hisbalit

JONICO

Kolekcija WaterMix

plocice za bazene

Covachos

stakleni mozaik

Gerra

stakleni mozaik crna gora

Oyambre

bazenske pločice crna gora

Langre

Ostale kolekcije možete pogledati direktno na njihovoj web-stranici: www.hisbalit.es